sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Lämpötesti tehty

Päätettiin sitten lähteä ihmettelemään kevätkeliä. Pihassa piti tiedustella HD-mieheltä, että mahtaako sitä menovettä olla tankissa. Siinä sitten kuskikin terästäytyi ja pohti hetken, selitti jotain puuttuvista silmälaseista ja arpoi mielessään 25 km:n ja 250 km:n lukemien välillä. Vaimo sitten vilkaisi mittaria ja lukema tarkentui sinne satojen kilometrien puolelle. Suunnitelmana siis hakeutua tankkia kohti. Ihan ei taajamasta päästy vielä pois, kun mopo jo kaipasi varatankkia, joten tuo suunnitelma osoittautui varsin päteväksi.

Tankin jälkeen poikkesimme katsomassa yhtä paikallista poreammetta. Siitä ei ole kuvaa, mutta näytti se vettä pitävän.

Varsinaiseksi kohteeksi tarkentui Venekosken kauppa. Mukava oli siellä poiketa juomassa kuppi kahvia ja ostamassa litra ternimaitoa.




Omituinen maalaismesta, jossa suomalainen puhui toiselle suomalaiselle. Eikä kahvikaan maksanut juuri mitään, kaksi kupillista + yksi munkkirinkeli yhteensä 1.90 €. Ternimaitolitraa suurempia ostoksia ei kannattanut tehdä, koska ei nyt sattunut mukaan minkään valtakunnan laukkua. Muovipussissa kimpale jäätynyttä maitoa kulki matkassa muuten ihan hyvin, mutta vaimon reisi alkoi tuntea kylmyyden hiipivän läpi toppausten. Muuten kyllä hyvin tarkeni ihminen, kun oli kunnolla päällä!

Kotiin tullessa selvisi sekin, miksi eilen oli aivan pakko saada pihakalusteet jo paikoilleen: Tietenkin siksi, että kun tullaan ajelulta, täytyy saada kypärät laskettua pöydän päälle. Se kuuluu asiaan.


Tämän sulamista nyt odotellaan... ja lumien :)

2 kommenttia:

Vuokko kirjoitti...

Hienoa, kun aloititte tämän "mopokauden". Näin muuten unta viime yönä, että olit julkaissut kirjan...

Marketta kirjoitti...

No kaikkea se sinäkin uneksit! Oliko painajainen edes?