sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Katonkatsastusreissu

Olipa sininen taivas aamulla! Reippaasti ensin kansalaisvelvollisuutta täyttämään. Jostain kumman syystä eivät halunneet avata meille kirjaston ovia, vaikka kovin mieluusti siellä olisimme halunneet äänestää, kuten edelliselläkin kerralla tuli tehtyä. Jotain merkitystä saattaa olla sillä, että äänestyspaikka oli monitoimitalolla. Joka tapauksessa ääni tuli annettua, joten saa taas rauhassa valittaa seuraavat neljä vuotta. Ohjelmassa seurasi sitten Formulat ja aamiainen, ennen kuin mopo jälleen heräteltiin.

Polvisuojien ja polvien yhteistyö ei millään meinaa olla vaivatonta. Merkillistä on se, että aina nimenomaan tuo vasen polvi tuppaa äitymään. Piti kehitellä jotain: patalappu löysi tiensä polven ja polvisuojan väliin. Kehittely jatkukoon. Toinen ongelma on se, että mitä ilmeisimmin vaimon nenä on talven aikana kasvanut - se ottaa kiinni kypärään. Saattaa toki olla kyse siitä, että kypärän pehmusteet ovat jotenkin huonosti tai ponihäntä vääntää kypärän eri asentoon. Sekin tuli huomattua, että ei välttämättä kannata kiskoa kypärää päähän, jos on korvikset korvissa. Kun korvassa kiinni oleva korvis päättää kiinnittyä myös kypärään, on tiedossa jännittäviä hetkiä. Sormet eivät kunnolla mahdu umpikypärän sisään näpräämään, eikä kypärää oikein pääse poiskaan ottamaan venyttämättä samalla korvaa. No, vapaus koitti hetken ähinän jälkeen.

Rantamökin katon kunto on huolettanut HD-miestä aina toisinaan, joten olisi hyvä hetki ajella sinne. Vältyttäisiinpä samalla kiusallisista trulleilta. Eilen poikettiin Vihtavuoressa Tarvaalan kautta ja sen verran hyvässä muistissa on eiliset routakuopat, että samaa reittiä ei taatusti mentäisi. Metsolahdesta Laukaaseen väylä oli huomattavasti mukavampi istua kyydissä.

Mopoa ei ihan perille asti edes yritetty (hyvä niin, vaimoa hirvitti jo nyt viimeinen kilometri). Kevätpehmeys näkyi.



Mopo jätettiin siis parkkiin ja itse taivallettiin loppumatka kiltisti jalan. Hiukan sopivampi keli ajokamppeissa kulkemiseen, kuin viime kesänä.


Vielä ei uimaan päässyt.


Pientä remonttia kai luvassa jossain vaiheessa.


Katto oli vielä paikallaan, joskin hiukan paikoin painunut.


Paluumatkalla hörpättiin kuppi kahvia Kuusan kanavalla.

Ei kommentteja: