maanantai 5. heinäkuuta 2010

Kuinka tästä päivästä tehdään huominen?

Kaupungista tullessa tänään tuli vain jotenkin sellainen olo, että on muokattava jotenkin sitä sanontaa tekemisten jättämisestä huomiseksi. Jos reissuun pitäisi lähteä huomenna, on parasta lähteä jo tänään. Ei kertakaikkiaan (onko se yhdyssana??) voinut odotella huomiseen! Siispä kotiin tiskaamaan, tyhjentämään kompostiastiaa ja pakkaamaan passia ja hammasharjaa. Jääkaappi yritettiin siinä sivussa syödä tyhjäksi (yksi avattu maitopurkki sinne unohtui, mutta jos tuo itsekseen haluaa tällä väli snieltä kävelylle lähteä, lähteköön) ja yöpaikkaa netitse etsiä. Jimmy löysikin sitten tällaisen vallan mukavan maalaistalon Luhangasta, Ruohtulan tila nimeltään.
Kesän paras päällyste löytyi Viisarinmäki-Rutalahti -väliltä, joskin se oli sen verran tuore, että pientä irtosälää vielä kaistan keskellä. Ehkäpä työt olivat vielä loppusilausta vailla. Kuvaa siitä ei ole, mutta kuski kuulemma tykkäsi. Ja täytyy myöntää, että tykkäsi takapenkkiläinenkin. Ei pomppuja. (BTW, tänään tuli tarkistettua urheilukaupassa pehmustettujen pyöräilyhousujenkin hinta - n. 60€...pitäkää housunne, minä pärjään omalla läskillä!)

Majapaikan pihalla emäntä jo käyskentelikin, ohjasi meidät porstuan kautta kammariin, näytti vessat ja suihkun, kaiveli tuvan laatikosta majoituskortin, kyseli aamiaisen ajasta, kahvia, puuroa...? Neuvoi tien rantaan, "siellä voi uida, ei siellä uimapukuja tarvitse". Kertoi olevansa ikään kuin eläkkeellä jo, mutta jonkin verran vielä majoittujia käy, vaikkei nuori isäntä niin kovin tästä ilmeisesti olekaan innostunut.

Jimmy kameraa hiukan tuvan puolella heilutti. Kuvia lisätään tänne tekstin sekaan vasta seuraavassa majapaikassa, jossa toivottavasti hiukan nopeammin saa netin toimimaan - kesti tuon ensimmäisen kuvan lataus tänne puolisen tuntia.

(Lisäys 6.7., niitä kuvia siis... )

Huone...


Tupa...


Eteinen...vai mikä porstua se oikein on...


Rantaan mentiin ja uitiin. HD-mies oitis teki päätöksen varpaankastelutestin tuloksena, vaimo vähän epäröi, oli naapuritalo sen verran lähellä. Mutta mikäpä sinne järveen oli mennessä, kun kammarin kaapista oli löytynyt kylpytakitkin kainaloon kuin paremmissakin hotelleissa! Tuli siis uitua ensimmäisen kerran tänä kesänä :)


Aamulla sitten jatkamme kohti Helsinkiä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Minä luen blogianne tosi mielelläni! Tarttee aina säännöllisin väliajoin tarkistamassa menojanne. Ja Marke, sun tekstiä on niin ihanaa lukea! Nautin siitä todella ja väliin aina hihittelen itsekseni!