torstai 1. heinäkuuta 2010

Ylläpitoajeluita

Tuossa iltapäivän lopulla HD-mies kysäisi, että missäs mentäisiin käymään. Tämä kesä on nyt opettanut, että kysymys itsessään sisältää jo valitun kulkutavan. Ei täältä autolla olla koskaan lähdetty mihinkään tuolla tyylillä :)

Tällä kertaa suunnaksi otettiin Mustankorpin saluuna ja reitti kulkin Niemisjärveltä Simunan kautta kohteeseen. Näinä vaikeina taloudellisina aikoina täytyy nostaa hattua Laukaan kunnanisille - kaikkensa ovat tehneet, ettei kunnan rahoja  liikaa tuhlata! Simuna-Tarvaala -välin päällyste oli ilmeisimmin ostettu edullisesti Latviasta, koska siellä tuota samanmoista on kilometrikaupalla tarjolla. Reikää reiän perään...ja sitten somasti siellä kaikkien pomppujen keskellä oli kuoppamerkki varoittamassa...en tiedä, miten juuri se kuoppa poikkesi niistä miljoonasta edeltävästä.

Joka tapauksessa perille päästiin ja tuo omaperäinen paikka katsastettiin.


Kyllä kannatti, sen verran tyytyväiseltä HD-mies cokiksensa ääressä näytti :)


Paluureittiä hiukan arvottiin saluunan seinällä olevan kartan avulla. Simuna sai jäädä, Laukaa ja Kuusaa taistelivat hetken. Nyt ei lossille lähdetty, joten Kuusaan kautta tultiin. Siinä istuskellessa on aikaa pälyillä maisemiakin ainakin silloin, kun ei keksi pelätä (vaimon mielestä) liian jyrkkiä kallisteluja tai sorateiden aiheuttamia epämääräisiä lipsumistuntemuksia :)  Sieltä maisemasta sitten huomasin, että Äijälässä oli heinäpaaleihin maalattu osoite www.route637.com , mutta eipä tuo näytä ainakaan tällä hetkellä toimivan. Puimurinmunista siinä paalissa puhuttiin. Äijälän musiikkiyhdistyksestä ja Puimuribluesista lienee kuukelin mukaan kysymys, joku elokuinen päivämääräkin paalissa oli. Pitänee palata jonain päivän katsastamaan asia.

Kotiportin lähistöllä tuli taas Latvia mieleen...Hankamäentie kuuluu samaan sarjaan...GRRR!

Ei kommentteja: