perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kun vielä jotain muistaa...hotellilistaa

Tässä vielä kotisivuja ja joitakin juttuja 'kootusti' näiden kahden reissun majapaikoista. Lähinnä niinkuin itselle muistiin, mutta saahan näistä riemuita muukin väki. Kuvia on, jos on, osa löytyy jo aiemminkin laitettuina. Vaimolla ei enää ole joistakin paikoista lainkaan muistikuvia.

1. Alexander Pub, Pärnu, Viro
http://www.aleksandripub.ee/index.php?page=74
Pärnussa sillan 'venäläisellä puolella' eli joitakin kortteleita tulee kävelyä turistikeskustaan ja siitä vielä rannalle. Kesäkuun alkupuolella ei tarvinnut varausta, mutta heinäkuussa ainakin kuulemma täynnä. Aamupala tarjoiltiin osittain pöytään osittain napattiin pubin tiskiltä. Pyörän saa talliin. Suihku OK.

2. Hotel Sigulda, Sigulda, Latvia 
http://www.hotelsigulda.lv/
Kaupungin keskustassa. Nettiyhteys toimii sattumanvaraisesti, 'on niin paksut seinät'. Aamupala seisovasta pöydästä, hiukan pelkistetyn oloinen, vaikka olikin hyvä ja riittävä. Pyörä parkissa takaoven edessä, respasta hyvä näkyvyys suoraan pyörälle :) Suihkusta ei mitään muistikuvaa suuntaan tai toiseen, ilmeisesti siis toimi. Tavarahissi helpotti toiseen kerrokseen nousemista.

3. Aroma Rex, Kedainiai, Liettua
http://www.aroma.lt/ (sivu saattaa olla tekeillä tai sitten muuten vain pois käytöstä)
Pieni perhehotelli, aamiainen (joka oli illalla valittu listalta) kannettiin huoneeseen. Pyörän sai pienelle takapihalle portin taakse. Ilmastoitu huone. Suihku ok.

4. Hotel Wodnik, Gizycko, Puola
http://www.hotelwodnikmasuria.com
Aamupala ihan hyvä, ainakin hienosti seisovaan pöytään katettu. Parkkimikko vahti (?) pyörää koko yön, siitä hyvästä hälle kuului antaa 10 PLN.

5. Hotel Zulawy, Elblag, Puola
http://www.hotel-zulawy.com.pl
Aamupalalla ei ollut mehua, pyyhkeessä oli reikä. Hotellilla oma piha, periaatteessa vartioitu, ainakin koppi ja kuljeskeleva ukko näkyi. Suihku OK.

6. Zajazd Karat, Malbork, Puola
http://www.karat.malbork.net.pl/index.php?category=8
Sopivan matkan päässä kaupungin päänähtävyydestä, joskin sitten vastaavasti hiukan pitempi kävely keskustaan. Aamupala tuotiin valmiiksi ala-aulan pöytiin. Pyörä pihalla, pihan portti suljettiin yöksi. Majoittumisesta piti maksaa lisäksi joku kaupungin turistimaksu tms., 1-2 PLN/yö. Majapaikka oli saanut jonkin diplomin kaupungilta.

7. Guest Rooms Patron, Gdansk, Puola
http://www.booking.com/hotel/pl/patrongdansk.fi.html
http://poland.hotels.hu/gdansk/guest-rooms-patron/hotel-information.en.html
Pyörä kirkon pihan kaiteen takana 'piilossa'. Suojassa silloin, kun muiden majoittujien bussi oli myös kirkon edessä parkissa. Aamiainen maksoi erikseen, maksettiin keittiöön. Peruskamaa, jolla pärjäsi, mutta ei mikään erikoinen. Suihku toimi, ei saippuatelinettä. Sängyt omaperäisiä laveriviritelmiä kaksiosaisine patjoineen. Ei respaa, vaan Hercule Poirotin tavoin tepastava 'no problem' -ukkeli.

8. Hotel Dzingel, Tallinna, Viro
http://www.dzingel.ee
Pyörälle hotellin oma talli, lukittu narulla, lukolla tai nippusiteellä. Vahtiparkkiukko puuhasi pihalla, jonne ei periaatteessa ollut lupa parkkeerata muilla kuin hotellin asukkailla. Paluumatkalla eli toisen yöpymisen suihkussa ei saippuatelinettä. Varaukset kannattaa tehdä booking.comin kautta, saa halvemmalla. Netti toimi ekassa huoneessa, joskin kehnonlaisesti, toisessa ei löytynyt verkkoja. Yleisissä tiloissa erinomainen signaali.

 9. Hotel Endla, Viljandi, Viro
http://www.reinup.ee
Pyörän sai talon omistajan talliin, lukittiin sisäpuolelta. Kylppäri ilmeisesti oikein tehty. Kiva ja laadukkaan oloinen sisustus muutenkin.
10. Hotel Wolmar, Valmiera, Latvia
http://www.wolmar.lv/public/eng
Pyörä hotellin takapihalla hotellin parkissa. Vesi ei suihkusta ensin poistunut, mutta korjasivat asian päivän aikana. Täysin hajuton suihku, hyvä ilmanvaihto. Ilmastoitu huone. Aamiainen perussellainen, tarjolla niukasti kerrallaan ja täydennystä sai odotella aina kauan. Ei hissiä.

11. Kolonna Hotel Cesis, Cesis, Latvia
http://www.hotelkolonna.com/public/29326.html
Pyörä kadulla. Kuulemma kerran on sattunut joku onnettomuus jollekin motolle. Kylppärissä amme, suihku toimi hyvin. Aamiainen perussellainen. Vaimo ei muista lainkaan tämännäköisessä huoneessa olleensa.


Mutta muistaa kyllä tuolla käytävällä seisseensä. Hotellissa ei ollut hissiä.


12. Ränduri Külalistemaja, Võru, Viro
http://www.randur.ee
Pyörä Majan edessä parkissa, periaatteessa pubista poistuvien kulkuväylällä, mutta pubi ei ollut auki 23 pitempään. Tienoolla liikkui paikallisia huru-ukkoja, mutta heistä ei ole harmia. Sekoittaja suihkussa rikki, hanasta kyllä tuli paineella vettä, suihkusta vain liruna. Näin siis huoneessa 'Eesti tuba'. Vessan läpi käynti parvekkeelle. Aamiainen ostettiin erikseen, valittiin listalta.
13. Mustvee Kulalistemaja, Mustvee, Viro
http://www.kylalistemaja.ee
Pyörä pihalla. Maja sen verran kaukana kylä keskustasta, että jokainen täyspäinen kai kulkee ohi. Toisessa pihapiirin talossa asui majanpitäjän tytär. Ei aamiaista. Kylppäristä ei vesi postunut, kaadot huonoja. Vettä tuli kyllä hyvin.Ei kommentteja: