torstai 12. heinäkuuta 2012

Jälkijunatekstiä Ruotsinmaalta

On tässä nyt jokunen päivä turahtanut edellisen tekstinpätkän jälkeen. Ei sitten niin millään ole jaksanut kirjoitella mitään Hallstahammarista lähdön jälkeen. Harmittaa kovasti, koska ei näin jälkikäteen muista kuitenkaan niitä pieniä juttuja, mitä on ehkä matkan varrella ollut. Jos reissun jälkeen kuvia katsellessa tulee jotain muuta mieleen, niitä sitten lykitään tänne aivan jossain muussa kuin kronologisessa järjestyksessä. Tässä yritän jotain koota muistin tueksi tänne, mutta eipä kovin kattavaa nyt jaksa. Vaan on pakko, koska minua selvästikin painostetaan.

Lähdettiin ajelemaan Vätternin länsipuolta. Maisemilla ei sillä suunnalla voi juuri kehua, muutamaan otteeseen Suuri Vesi pilkahti, mutta muuten pääväylä pysytteli melko lailla rannalta loitolla. Askersundissa sentään oli ihan kaunis taukopaikka.

Matkalla hiukan tiedusteltiin, josko mahtaisi olla joku mopohuoltamo lähellä. HD-miehestä huolestutti jarrujen  tila. Ei kuulemma pidossa mitään, mutta kovin tunki mustaa pölyä ympärilleen. Samaisella tiedustelupaikalla joku muukin etsi korjaaamoa, museomopo oli jätänyt Roskilden-reissun kesken. En tiedä, läysivätkö renkaanlaittajan, me ei kuitenkaan löydetty mitään hyödyllistä.
Ruotsin seuraava maja löytyi Gislaved -nimisestä kaupungista. Varmasti ihan kiva kaupunki, mutta siellä ei tapahdu mitään. Varsinkin tiistai-iltaisin kaikki paikat ovat kiinni. Hotelli sentään oli auki.

Ruotsin väki on muuten sitten ihan viherpiipertäjäkansaa. Melko hakusessa oli ainakin moottoriteiden ulkopuolella 98-bensa. Siitä vaimon mopo enemmän kuitenkin tykkäisi kuin siitä light-bensasta.

Joka tapauksessa matka jatkui Malmön ja Köpiksen väliselle sillalle ja kuinka ollakaan - sitten oltiin Tanskassa. Siitä muistipätkiä seuraavassa tekstissä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No niin Jatkuihan se :-)
Kiitos ja tsemppiä.

sami