perjantai 13. heinäkuuta 2012

Tanskassa pari päivää (4.-6.7.)


Kööpenhaminan majoitus oli varattu etukäteen, joskin melko hupeloiden, lähinnä hinta ratkaisi. http://www.cabinn.com/english/kbh/scandinavia/sca.html

Navigattorikin kertoi oikein mukavan reitin. Kätevästi keskustan ulkopuolelta suorahkoa väylää pitkin olisi pihaan ohjannut. Tanskalaiset vain olivat tehneet parhaansa aiheuttaakseen ihmisille ongelmia - onko niitä tietöitä ihan pakko ruveta tekemään sinne, missä porikka haluaisi ajella? Kiertotiet yleensä johtavat pois niiltä käteviltä reiteiltä. Olipa kerrassaan mukavaa huomata yhtäkkiä olevansa keskellä Kööpenhaminan keskustaa. Tivolia ja raatihuonetta vai mikä sekin mahtoi olla ja miljoona pyöräilijää, jotka selkä suorana ja mitään kaihtamatta omat oikeutensa tietäen tulvahtelivat kulmilta siihen tahtiin, että vaimoa hirvitti. Viimein erään pytingin katolla näkyi sopiva teksti ja mopot lykättin parkkiin jonkun patsaan juurelle. Siinä oli ennestään skootteri ja pari muutakin pyörää, joten ei se voinut olla sopimaton paikka. Varsinaisesti ajoväylää sinne ei toki ollut. Muutaman harhakävelyaskeleen jälkeen oikea talokin löytyi (se ei tietenkään ollut se, minkä katolla mainokset olivat). Ihan kohtuullisella etäisyydellä keskustasta, ei siinä mitään, parkkipaikkakin oli pihalla, mutta nimensä mukaisesti hotelli tarjosi lähinnä laivahyttitunnelmaa.

Ja kyllä - tässä on kaksi pyörää.

Illan ohjelmaksi tarkentui ensin ruokailu ja sitten Tivoli. Ruokapaikalla HD-mies onnistui ottamaan kuvan, johon vaimokin on tyytyväinen, vaikka ilmehtiikin tympeästi.

Tivoli onkin sitten sellainen paikka, missä kannattaa ehdottomasti käydä! Vaimon laho pää ei tuota muistijälkiä sisäänpääsyn hinnoista, mutta viikolla kuitenkin huomattavasti edullisempaa kuin viikonloppuna. Oiva keino pitää asiattomat ulkona. Jonotettiin siinä lippujamme, kun vaimo huomasi loitompana kopissa olevan lipunmyyjän, joka huitoi ja väänteli naamaansa. Oli siellä poloinen istunut ja yrittänyt myydä lippuja, mutta kukaan ei huomannut. Sinne sitten menimme ja pelastimme päivänsä.

Alla muutamia räpsyjä alueelta Vekottimissa ei käyty, vaimolle on ollut härveliä kerrakseen ihan pelkkien ajomatkojen aikana, eikä HD-mies yksin tohtinut mennä kieppumaan.

Tyypillinen tanskalaistalo?Peruskaruselli.
Hivenen erikoinen yhdistelmä: Kulissit vihjaavat Kiinaan, mutta lavalla jonkinlainen miesihmisten esittämä mykkä wieniläisromanssi.

Pienillekin jotain.

Vilinää ruokakujalla.

Seinäsysteemejä.

Sen verran mukva paikka lienee ollut, että meriroistotkin ovat laittaneet purkkinsa parkkiin ja sulautuneet huviväen joukkoon.

Juttu jatkuu, jahka aikaa löytyy. Siihen mennessä pitäisi keksiä, miksi tämä bloggeri tahtoo osan tekstistä laittaa valkoiselle taustalle. Muuta keinoa en ole keksinyt, kuin yrittää edes jokseenkin alkuperäistaustan väriselle pohjalle tekstit jälkikäteen väritellä. Ärsyttää!!! Nyt olisi tarkoitus lähteä valmistautumaan aamupalalle.


Lisäys (21.7.): Tivolin ruokapaikan vessassa oli kummallinen viritys - lienee hoitopöydäksi tarkoitettu. Vaimo yritti sitä räplätä, mutta se ei hievahtanutkaan. Tuo patja kuitenkin oli lappujen mukaan IKEA:n petauspatja. Aikansa asiaa pohdittuaan vaimon oli pakko palata kuvaamaan mokoma.

Ei kommentteja: